Ruimtelijk-economische ontwikkeling

Een levendig en aantrekkelijk Meierijstad door het ondersteunen en stimuleren van evenementen, groot en klein.

Een levendig en aantrekkelijk Meierijstad door het ondersteunen en stimuleren van evenementen, groot en klein.

De voorbereidingen voor en deelname aan de Dutch Food Week en Verspillingsvrije week 'Samen tegen voedselverspilling 2023 lopen. Dit samen met betrokken stakeholders. Daarnaast maken we een doorstart met het project M100/Gelukkig Meierijstad. Tijdens de coronajaren hebben we de mooi(st)e plekjes in Meierijstad onvoldoende onder de aandacht kunnen brengen. We gaan dit nu verder uitrollen, waarbij we starten met het thema food en horeca,  door de trotse makers, ondernemers en bewoners te betrekken als ambassadeurs van Meierijstad en de lezers en kijkers mee te nemen in de rijke geschiedenis en maakcultuur van Meierijstad. Dit via de ontwikkeling van communicatiemiddelen als mediacampagnes, teaserfilmpjes, Youtubekanalen en update M100 kaarten.

Met dorpsraden en kermisorganisaties van de kernen Boskant, Nijnsel, Olland en Wijbosch zijn wensen geïnventariseerd en evenementenlocaties bepaald. Aanvragen bij de nutsbedrijven zijn in voorbereiding.
 Voor Julianapark in Veghel en Kloosterpark in Schijndel vindt verduurzaming op gebied van stroom en water plaats inclusief wifi. Voor beide locaties is nader onderzoek nodig. In het Julianapark worden de plannen voor het maatschappelijk initiatief van de kiosk betrokken. Gesprekken met initiatiefnemers worden gevoerd. In het Kloosterpark zijn nog geen voorzieningen aanwezig. In overleg met evenementenorganisatoren van beide locaties wordt bekeken of mogelijke alternatieve voorzieningen zoals een oplaadbare batterij een optie kan zijn. Bij beide locaties hebben we te maken met de beperkende mogelijkheden in aantal en vermogen van stroomkasten en lange wachttijden bij de energiemaatschappijen voor het aanvragen en realiseren van stroomvoorzieningen.

Deze pagina is gebouwd op 09/21/2023 14:43:57 met de export van 09/21/2023 14:30:58